fredag 19 augusti 2011

Dag 288-290 - Träskapa...

...jag hittar inte nån bättre rubrik för läget just nu. För det första så får jag inte till gången på motorn. Ett av problemen var att jag hade fått fel tändkablar ifrån BMW, och jag trodde nog att det skulle lösa hela problemet...men tyvärr icke. Visst, HC:n är fin nu men kärran går inte riktigt som den ska. Jag misstänker fördelaren och har därför nu planer på att skicka in den till ett erkänt proffs för att bygga om antingen den eller en nyare modell. Tydligen så är originalfördelaren proppad med femtiotalsteknik och har aldrig varit särskilt bra. Så vill jag ju inte ha det. Även om jag är originalfantast så har jag ju gjort en del avkall på det för att det ska bli bättre och det kommer jag att göra nu. Jag har även kikat lite på lyxvarianter såsom Pertronix och 123ignition men då kostar det ju rätt många pengar. Just nu jagar jag en fördelare som är ombyggbar. Hittar jag ingen så blir det nog nåt av de dyrare alternativen. Hugaligen. Fast bra blir det nog! :)

Vidare så har mina farhågor besannats gällande fälgarna och däcken. De har fel mått. Det är sextummare och borde funka, fast bara om dom gick mer inåt i hjulhusen. Nu kommer de att ta i skärmkanterna. Det känns mycket tråkigt eftersom jag tycker de är väldans schyssta och jag hela tiden trott att de var till en 02:a. Så är nog inte fallet. Jo kanske till en breddad sådan eller en osänkt bil men jag misstänker att de är till en e21:a istället. Kanske har jag blundat för problemet och hoppats på att det skulle vara löst när jag öppnade ögonen...Attans!

Nu har jag dammat av mina gamla, mycket slitna, "telefonfälgar" (så kallas den typen i Porschevärlden i alla fall) och beställt nya 165:or (Yeeeey...fett å brett ska're'va!). De är egentligen väldans fula fast på nåt lustigt sätt så funkar de nog ändå. Det blir en budgetrenovering i form av blästring och mekanlack på dem så får de duga tills jag hittar nåt fräckare. Nu letar jag bara centrumkåpor till dem. Nån eventuell läsare som har såna hemma? Här är länken--> De har artikelnummer 36131108344.

Kämpar vidare även om jag inte längre har förhoppningar att det blir nåt åka av den här sommaren. Det skulle dock kännas bättre om den var helt klar när jag isåfall ställer undan den för vintern. Nya projekt står ju i farstun!

2 kommentarer:

janneP18-62 sa...

Hej

Har vissa minnen av dessa 2002:or med turbo. Har aldrig skruvat BMW men kan verkligen rekomendera att köpa en ny komplett fördelare (123ign eller likn) vet av egen erfarenhet att det aldrig blir helt hundra annars.

hoppa inte på en konverteringssats till en äldre om det inte är ett proffs som testkör i bänk. för mig blev det dyrt i slutänden och framför allt för många timmar på det problemet.

Lycka till med din fina bil!

Janne

Kribbe sa...

Tja!

Jo du har rätt. Det blir aldrig bra med kompromisser, fast om man hade obegränsat med deg så skulle man ju aldrig behöva bekymra sig om sånt! :)

Snubben som skulle bygga om är ett proffs, så honom litar jag på. Jag har dock, mest p.g.a. tidspress, nu beställt en helt ny konverterad fördelare ifrån Ireland Engineering. Tills för någon dag sedan kände jag inte till att de säljer sådana. Jag tror jag kommer att bli nöjd!

Tackar så mycket! :)