fredag 22 oktober 2010

Dag 230 - Kugelfischer

(Ja jag HAR redigerat rubriken. Felstavat förra gången ju!)
Med tanke på den sega, äckliga illaluktande sörjan som befann sig i tanken så fanns det ju bara ett alternativ angående Kugelpumpen - Riva eländet! Skiten kan ju finnas där också!
Jo jag vet...jag har också läst om alla hemskheter som kan hända om man river pumpen, men allvarligt talat hur svårt kan det vara? Det är ju fortfarande bara fråga om enkel mekanik.
Efter att ha lyft på locket så inser jag att det nog var nödvändigt att riva. Här finns en liknande sörja som inne i tanken, fast denna är ju skapad av gammal olja. Det fanns också en del rost i munstyckena. De senare finns ju att byta ut och själva pumpen kan ju rengöras. Kul pryl att beskåda. Väldans fiffig konstruktion med sin kon som styr "kurvan". Logisk och inte alls konstig på något sätt.
Passade på att mäta upp packningstjocklekarna så det blir rätt när den ska ihop igen.Baksidan av pumpen. Jag river inte mer än nödvändigt, utan nöjer mig att "öppna upp" så dieseln kommer åt och kan göra sitt jobb.Delarna nedsänkta i diesel. Måste tanka lite för att komma upp i rätt nivå, sen får det ligga och "götta till sig" som götlabårrjarna säger. Har även kastat ner åtta spridare och hoppas att fyra av dem går att använda.Den här dagen skruvade jag ihop styrstagen också. Bara för att...

5 kommentarer:

NK sa...

Skulle du vilja sälja din andra värme vrede/ventil. Samt vet du var man kan få tag på wirer? Är det hos Bilia group Göteborg?

Mvh NK

ps följer bilens utveckling med stort intresse

Unknown sa...

här är lite info jag har samlat på mig om pumpen...
http://bmw.dragonslayer.se/Kugelfischer.html

Kribbe sa...

Hmmm...jo kanske kan jag sälja ett vred. Ska pejla av vad man får för dem bara. Har för mig att de är dyra. ;)

Kribbe sa...

Jajamän DragonSlayer! Jag har redan hittat din sida och spanat in snubben som fixar pumpar! :D

NK sa...

Här är isf mailadressen.
mobbenicke@hotmail.com