fredag 30 december 2011

Klassikerreportage!

Lite försynt måste jag ju erkänna att det känns som en bekräftelse att landets främsta tidning för klassiska bilar ville göra ett reportage om min renovering. Eller förresten...jag skippar det försynta och erkänner istället helt och hållet att det känns aproligt!!! Wohooo! :)

Alltså: Ett stort tack till tidningen Klassiker för det mycket generösa åttasidorsreportaget samt plats på förstasidan! Skribenten Jon Remmers och fotografen Simon Hamelius har gjort ett kanonjobb och jag tackar för alla goda ord jag fått!
Hatten av!Simon riggar för att ta bilder i farten


Klart proffsen har med sig en portabel studio.

fotnot:
Det finns några sakfel i artikeln, t.ex. att jag skulle vara född i Jokkmokk...vilket jag ju inte är. Kiruna är min födelseort. Jag har heller inte gjort ALLT jobb på bilen, t.ex. lackerat den (förutom undertill och inuti). Min flickvän har också hjälpt till med diverse polering och inredningsjobb. Hon har också försett mig med riktigt god thaimat under arbetets gång. TACK för det, Tilak! 
Arbetet startade inte i februari 2011, snarare 2007. Pedant som jag är så känner jag mig också lite småsur på att jag på bilden som är tagen snett bakifrån glömt att stänga förardörren helt...grrr...
Men vem bryr sig egentligen?  :D

6 kommentarer:

AndWik sa...

Hej!
Har aldrig lagt så mycket tid på att läsa en blogg från start till slut. Djupt imponerad på din uthållighet och dina kunskaper. Mina egna erfarenheter inskränker sig till renovering av min första bil, en -71 års Volvo 142. Den renoverades dock med målet att bli bruksbil, hade inga som helst originalambitioner. Har den kvar än men den har stått på en loge nu sedan 2004. Du är bra på att både skriva och fotografera också. Inte många fel man hittade i det du skrivit. Såg din lilla studie om försänkare, du verkar ju gilla bra grejor, jag vet inga bättre försänkare än de från Granlund:
http://www.granlund.com/main.php?menuId=651
Man skulle ju önska sig att man kunde sortera om en blogg i tidsordning, det blir ju ett himla scrollande när man ska läsa i tidsordning.
Ha det med dina nya projekt!

Kribbe sa...

Hej!

Mycket roligt att höra att du gillar min blogg! Tackar också för betyget!
Jag håller med om att det blir lite skumt med tidsordningen.
Tack också för tipset om försänkaren. Ska nog prova köpa en sådan!
Hör av dig om du är intresserad av att sälja volvon. Jag tycker den årsmodellen är den snyggaste och det är dessutom samma år som jag är född så det skulle vara lite roligt att ha en sådan! :)

God fortsättning!

Janne sa...

Hejsan
Har haft lite inloggningsproblem men nu tror jag det blir rätt

Hej
Jag har en 2000 Touring Tii -73 som jag ägt sedan 67 min pojkbil :)
Hälsningar
Jan Lambertsson

Kribbe sa...

Tjenare Janne!

Mycket trevligt att du har kvar din pojkbil. Sälj den aldrig. Det affektionsvärdet går ju aldrig att översätta i pengar! :)

Men har du verkligen haft en 73:a sedan -67? Antar att du menade 1977? ;)

Ha det så bra!

Airborne sa...

Hei!
En fantastisk blogg. Jeg er imponert over den innsatsen du har lagt ned i din 2002, og det er bra den nå har fått oppmerksomhet i billitteraturen også.
Jeg har nettopp kjøpt to recaro seter, som er identiske med de du har i din 2002. Vet du modellbetegnelsen på disse, og hvilket år de ble produsert?

Mvh
Bjørn

Kribbe sa...

Hej!

Tackar för de orden!

Nej jag vet tyvärr inte modellbeteckning men om jag inte minns fel så brukar det finnas en klisterlapp någonstans på ramen på undersidan. Tror att dessa stolar fanns som option till fler bilar också.

Mvh

Kribbe