onsdag 13 juli 2011

Dag 281 - Kuriosa

Fick ett intressant tips via DragonSlayers hemsida nämligen att beställa gamla papper ifrån Riksarkivet.Dessa papper kom hem idag och lite kul blev det ju när jag insåg att bilen på nåt sätt håller på att "hitta hem" igen!

  • Bilens första svenska ägare bodde vid importtillfället på Rajdvägen i Jokkmokk. Detta är bara några gator ifrån där jag bodde som liten parvel.
  • Bilen är besiktigad i Luleå...där jag växte upp.
  • Samme ägare har också bott på hertsön i Luleå. Samma stadsdel som jag en gång spenderade min tonårstid i.
  • Den här ägaren har också bott i samma trappuppgång som min kusin.
Bilen har alltså funnits i min närhet under i princip hela min uppväxt...och så köper jag den i göteborg när jag själv flyttat hit. Småsaker kanske...fast lite kul är det allt tycker jag! :)Regskyltarna har kommit på.Vidare så har jag gett upp med att försöka få mina tröskellister på plats. Det är nåt med dom som inte stämmer och som gör att de inte vill sitta fast på plastfästena. De var inte så fasligt dyra hos W&N så jag har nu beställt nya. Det blir finemang det!

Nu blir det Norrbotten ett tag och sen tillbaka med nya krafter för att göra sista rycket. Nu är det nääära...Woooohooooooooooo!!!!!!!!!!!

6 kommentarer:

Alexander sa...

Det är kul att se arkivet! Min 02:a gick som bilskolebil i Stockholm och hade dispens för dubbla pedaler! Jag tycker du ska ringa till alla ägare också och skriva en mindre bok om just den här bilens historia.

Kribbe sa...

Helt rätt! Jag ska absolut kontakta snubben som tog in den till Sverige...men först ska den bli klar! :)

Bok? Menar du som en RIKTIG bok med hela renoveringen då?

Holstcollection sa...

Hur går det Kribbe? Några nya framsteg eller är du kvar uppe i myggdistriktet? Har du förresten en pelarborrmaskin? Jag behöver nämligen borra två precisionshål. Jag letar under tiden efter en bättre begagnad på Blocket.

Kribbe sa...

Projektet har legat nere ett tag eftersom jag varit norröver. Är hemma nu så nu kör jag igen!
Pelarborr löser vi. Kom förbi nu i helgen om du har tid!

Holstcollection sa...

Det låter lysande!Nu är du nära till målet. När vi promenerade runt i vårt nya bostadsområde igår såg jag en original 02:a i förbluffande bra skick, skall försöka ta en bild nästa gång.
Jag slår dig en signal i helgen och kikar förbi och lånar din pelarborr :-).
Lev väl!

Kribbe sa...

Gör så! Jag finns på hitta.se