söndag 2 december 2007

Dag 18 - Skrapning medelst stämkniv

P.g.a. mycket annat som "kommit ivägen" så har jag inte uppdaterat på ett tag nu... en stor orsak har varit avsaknaden av kamera, något som numera är tillrättat! (impulsköp på cyberphoto.se en sen natt...).

Vad har hänt sedan sist då? Hmmm... egentligen inte så mycket bmw-relaterat. Jag har mest skruvat i hojen och väntar fortfarande på att få tillbaka vevaxeln som är på slipning hos walléns motor. Motorn var ju, som kanske bekant, skuren och tyvärr hade den farit mer illa än jag räknat med...

Har dock varit i kontakt med en firma som ska ta in karossen för blästring, och denna måste därför förberedas för detta... det innebär i praktiken att all underredsmassa måste bort samt att alla gängor & dylika känsliga prylar måste skyddas.Höger hjulhus fram. Klart för blästring.


En Sick- & falsmaskin är inköpt från verktygsboden i borås. (för den oinvigde är detta en slags plåtrullmaskin som man t.ex. gör fördjupningar i plåt med... s.k. rillningar). Verktygsboden säljer många vettiga maskiner för hobbypulare som mig, men kvalitén är tyvärr kinesisk... d.v.s. stålet är ofta sprött och illa bearbetat. Detta betyder inte att det är skitmaskiner dom tillhandahåller, men det kan betyda att man får förädla dom lite. Nedan finns exempel på detta...Maskinen... efter provkörning i några minuter insåg jag att det måste gå att förbättra eländet...Detta är en utav två axlar som plåtrullarna sitter på. I en perfekt värld skulle dessa vara tajta och helst kullagerförsedda. Istället finner man detta efter att ha plockat isär maskinen... ytan som borde vara slät och fin ser helt enkelt för illa ut... detta måste ju svarvas om och sedan förses med ett bronsglidlager... det förstår ju varenda människa!!!

Inga kommentarer: