fredag 4 februari 2011

Dag 240 - Vyssan lull...

Fick äntligen tag på en koppling till vettigt pris. Gick väl å vann en Traderaauktion så det blev en Sachskoppling och tryckplatta. Finfina grejor minsann!Först ut var den nysvarvade svänghjulet. Helt otroligt, men jag höll faktiskt på att glömma att byta stödlagret. Inte bra alls med tanke på hur det såg ut...Lagret var helt sönderrostat och filtringen stenhård. Tur att jag hade beställt nya prylar så jag hade dom på hyllan redan.
Lite fusk är det ju att ha delar ifrån en extra växellåda. Man kan ju använda ingående axel som centreringsdorn då. Finns inget bättre sätt!Den tillfälliga vaggan är klar. Nu ska bara karossen sänkas ner över hela kalaset. Imorgon skola bröllopet stunda!Får väl slänga ut mitt nya inköp också. En riktig symaskin för läder, segelduk och annat bråkigt material. Den här pjäsen matar även med pressarfoten vilket förenklar massor när man ska sy tjocka material. Fint ska det vara! Sa jag att jag har fem symaskiner nu eller? :)

3 kommentarer:

essohasse sa...

Fan vad gott att det rullar på igen!
Man har ju följt det här projektet några år nu och det är alltid lika kul när du uppdaterar.
Ja, förutom när du bryter ihop och man blir orolig att du skall ge upp!

Har du fått fram nåt tyg till inredningen än som du är nöjd med?

/Hasse

NK sa...

Haha då kan man ju snart lägga beställning på en skinninredning alt kuddar (svarta) med M ränder på...

Kribbe sa...

Jo det ska väl inte vara omöjligt i framtiden...om nåt år när jag är klar med mitt nästa projekt som står och väntar! ;)