lördag 5 februari 2011

Dag 241 - Bröllop!!!

Så var då äntligen den stora dagen kommen. Det var ju ett tag sedan förlovningen skedde så nu var det hög tid!

Planen var enkel. Bygg en vagga för motor och växellåda. Sänk ner karossen över hela skiten och skruva fast................................................jo...............................................visst kan man göra det enkelt om man gör RÄTT! Redan när karossen var en halvmeter ifrån framvagnsbryggan skönjde jag det första problemet. Jag hade missat att bygga in en liten lutning på den för att matcha rambenens vinkel. Ajajaj...inte bra....ser ju apbra ut faktiskt...på håll!
Motor och växellåda skådat genom njuren...För att kompensera den alldeles för raka vaggan så fick jag ta telfern och ett balansblock och dra upp motorn lite. Detta var ju inte meningen, men det gick bara finfint.Här ser man resultatet när motorn är uppdragen till max. Vaggan stegrar.
Nästa problem var i bakkant. Vaggan var alldeles för bred så den gick tog i golvet innan växellådan var på plats. Löste detta med att temporärt skruva in för långa skruvar i växellådsbryggan. Tog sedan bort hela vaggan och höll upp allting med växellådslyften och bytte skruvar.Hela kalaset på plats. Ja, jag HAR glömt att måla växellådsbryggan...så ledsen för allt detta slarv! :)
...ifrån en annan vinkel...

Ser rätt skapligt ut...och det KÄNNS ännu bättre. Det var ju några år sedan den här stackars kärran hade en rova i sig!Morgondagens projekt blir att bygga färdigt framvagnen. Sen ta ner den på alla fyra. Känns faktiskt som att jag gör framsteg nu! :)

Inga kommentarer: