lördag 11 juli 2009

Dag 111-112 - Målningsjobb

Det går inte snabbt nu, men det går framåt! I hettan som varit under några veckor är man ju inte fetsugen på att stå i garaget å svettas som en liten gris...

Svängde förbi Rusta och hittade ett växthus för 130:-. Den funkar perfekt som lackeringsbox för mindre prylar. Smällde upp skiten på svetsbänken och kopplade in utsuget från blästerskåpet. Blev ju grymt najs!Kanske kan vara nåt för nån annan också? Länk -->Och det hela resulterade i en massa småpryttlar som fick epoxigrund på sig. Ska nu åka och köpa polyuretanfärg och måla resten också, fast det får jag nog göra utomhus. Den färgen e ju inte lite hälsovådlig!
M9:orna till oken dök upp också. Har nu dragit ihop halvorna och lagt dom åt sidan till det är dags.Mitt senaste blocketfynd. En gammal Singer 136W104, skinn-/skomakarsymaskin. Skicket var inte det bästa och alla dom rörliga delarna i nederdelen hade rostat/kärvat ihop. Efter att ha plockat isär maskinen, rengjort och smort upp att så funkar den perfekt nu. Har målat stativet och ska tillverka en ny skiva till den.
Såna här gamla maskiner är helt underbara att skruva i. Alla delar är av mycket hög kvalitet, och jag tror nog att dom är helt outslitliga om man bara sköter om dom.

2 kommentarer:

Micke sa...

Hallåj!
Nu har jag skrållat igenom HELA din blog om Beamern och andra grejer och kan ju bara häpna, lyfta på hatten, buga och beundra. FANTASTISKT häftigt projekt.
Kul. Riktigt kul!

Kribbe sa...

Jamen tackar, tackar! Jätteroligt att höra positiva kommentarer! Jag följer din husrenovering på FB också, och det är bara för mig att häpna, lyfta på hatten, buga och beundra! :)