lördag 8 oktober 2011

Dag 299-303 - Småpyssel

Jag vet inte om dagräkningen stämmer längre...jag åker till garaget och pysslar lite då och då men det blir mest kaffedrickande och spekulationer om hur börsen ska gå...ujuj...man har blivit en riktig yuppie på gamla dar! :D

Nå. Lite blir det allt gjort. T.ex. så har jag haft bilen på framvagnsinställning. Nu går den som på räls.

Fyrhjulsinställning ska det givetvis vara även om bakhjulen inte går att ställa.Alles grün! Bara att köra nu då!Jag blev så ofantligt less på att krångla med inställningarna och inte få bra gensvar så jag budade och vann en annan begagnad pump på ebay. Chansning, visst, men det visade sig att allmänskicket på den här var mycket bättre än på min gamla. Allt jag gjorde var att tvätta upp den, riva ner den delvis och polera kanaler och packa om den. Vid första uppstart kunde jag direkt märka en skillnad på gången på motorn. Nu går den faktiskt bra på jämna varv men jag blir fortfarande inte helt klok på hur lastkänningen och accelerationsfunktionen egentligen ska kunna funka. Kanske är det dock så att jag jämför för mycket med gången på min 325:a. De här motorerna har ju trots allt 40 år gammal teknik. man kanske måste sänka ribban. Nå. Som sagt, på jämna varv går den sååå sött.

Några dagars körning med en bredbandslambda inkopplad visade hur det egentligen stod till med motorjusteringarna. Nu vet jag och har lärt mig apmycket om kugelsystemet. Roligt!

(På bilden är inte motorn igång...därav den extremt tunna blandningen! :) )

Nu gäller det att ta tillvara på de sista soliga och snöfria dagarna innan eländet börjar! :)

2 kommentarer:

Mexicoford sa...

Det finns en i Tomelilla som har testbänk mm till Kugelfischer!

Kribbe sa...

Men vad säger du??? Det är ju superintressant!!! Jag har ju letat någon som har en sådan, men allt jag fått till svar är att det inte finns någon längre. Tack för den infon. Jag ska se om jag kan få tag i den människan! :)