lördag 17 september 2011

Dag 294-298 - Mest krångel faktiskt

Shit att jag har strulat och krånglat nu. Först var det ju tändsystemet som bråkade och fick mig att köpa en helt ny fördelare. Denna fördelare var jättebra rent tändfunktionsmässigt, men givetvis skulle det ju vara nåt fel på den, nämligen att gjutgodset var trasigt så att det trycks olja upp genom hela alltet och ut på backen. Bara att reklamera och vänta i veckor nu. Suck.
Sen börjar jag mer och mer misstänka att kugelfischerpumpen inte är så bra som den borde. Det går att få bilen att gå jättefint, men då är den så fett ställd att den säkerligen drar uppemot tre liter milen. Sen stinker man ju som efter en skoterfärd när man kört några mil också. Har kontaktat lite kontakter nu och det lutar åt att jag faktiskt köper en renoverad pump. Kosta vad det kosta vill. Nu har jag skruvat så mycket i den här att det inte finns mer att göra. Visst, jag har lärt mig massor och det ska man ju icke förakta, men det vore ju roligt om den skulle leverera det jag vill efter allt skruvande!

Det syns tydligt att gjutgodset har porer i sig. Här läcker det upp bakom oringen och sedan ut längs skaftet. Inte bra alls.

Jag höll på att bli smått galen ett tag eftersom bilen både visade tecken på att gå fett OCH snålt. Lambdasond är svaret så jag svetsade fast en s.k. "vårta" på röret och kopplade på en bredbandslambdamätare. Svaret var att bilen går som bäst på lambda 0.75 vilket är waaaay too fett egentligen men det är det enda sättet att få respons i den över hela registret. Det är detta som får mig att misstänka att pumpen inte fungerar som den ska och eftersom jag vet att någon varit och fipplat i den förr så kan man ju misstänka...saker...

Mellan allt strul och tjafs så fick jag dit nytt krom och glas på baklyktorna. Ser mycket fint ut nu. De gamla var inte 100%-iga.

Det blev en sväng till falkenberg också för att heja på min gode 02-kamrat R.Hasselblad. Hasselblad knep 2:a platsen trots att kvalomgången p.g.a. strulande bil ledde till 10:e plats. Grattis Rikard!
Fatta att den här kärran ser fet ut på banan då!!

Inga kommentarer: