söndag 22 maj 2011

Dag 260-262 - Bränsle- och tändningssystem

Det har inte varit helt enkelt att slutföra elsystemet eftersom alla för mig kända elscheman är taskiga svart/vita kopior på kopior och med mikrotext som är nästintill oläsbar. Att man dessutom valt att inte ta med startrelät ö.h.t. gör ju saken mycket jobbigare. Till slut hittade jag ett schema på en f.a.q. men det var samma sak där...risig kvalitet så först fick jag ta in eländet i illustrator, zooma in och försöka lista ut saker för att sedan sätta färg på allt. Nu gick det att få ihop!Problematiken låg i att den gamla typen av relä inte säljs längre så jag kunde inte bara flytta över kablarna ifrån det gamla...trodde jag...tills jag efter att ha borstat rent det insåg att det faktiskt hade märkning...det var nåt jag inte såg från början. Ack å ve...då hade jag ju inte behövt krångla med dåliga elscheman!!Bränslesystemet är nu helt på plats. På bilden saknas returledningen, men den sitter där...."Trast mi".Nylackad och installerad turbotank. Lackeringen lejde jag bort och den blev väl inte hundraprocentig, men den duger för nuet. Ska bara lura ut hur golvet nu ska höjas för att kunna läggas på plats. Har fått en kontaktuppgift på en snubbe inte långt borta som har en turbo...han kan nog förvänta sig besök snart! :)Panelerna under instrumentpanelen är också på plats. De ser inte perfekta ut, men är good enough!

Arbetet går alltså framåt...men det känns som att det går för sakta!!!! Alla dessa smågrejor som ska på plats. Man blir ju sinnes....

1 kommentar:

essohasse sa...

Coolt att det gå framåt, på slutet är det alltid massa småskit som tar tid. Dessa saker har ju den tråkiga tendensen att de inte ändrar på helheten, de utmärker sig inte.
Lik förbannat måste man tröska sig igenom även dessa moment, något du gör med den äran!
Det var ett tag sedan du bjöd på några helhetsbilder, du kanske vill vänta tills bilen är klar?