onsdag 7 oktober 2009

Dag 132 - Förlovning

Om nu ögonblicket när motorn sätts i en bil kallas "The Marriage", så måste man väl ändå få kalla det förlovning när taket kommer på plats? Eller...?

Har slitit som en liten uzbekistansk träskapa för att få till alla mått så att dom stämmer hyggligt. Allt kan man ju dock inte göra perfekt innan taket kommer på plats, men grovgörat är gjort!Här ser vi C-stolpen. Ny svetsprimer är pålagd och de blivande svetsskarvarna är renslipade.C-stolpen, den del som sitter på taket. Innersidan är grundad och svetsprimrad(?)
På A- och B-stolparna svetsade jag dit en styrplåt av 1,5 mm plåt. Denna kommer att förenkla inpassningen, eftersom jag misstänker att taket inte är helt rakt och fint när det har legat löst, helt utan själva bilkarossen...så att säga. Dessutom kommer dessa att fungera lite som förstärkning.Voila! Taket är på plats, och vid en snabb granskning så stämmer kapningarna väldans bra. Återstår att passa in allt perfekt och punkta fast schabraket. Funderar på att TIG:a ihop skarvarna sedan för att få en fin och stark fog.

Snart är det taklagsfest!!! :)

3 kommentarer:

Jocke sa...

Snajsigt!

Provåka lagom till Halloween?

:-)

Kribbe sa...

Hmmm...när är det?

Jocke sa...

Lugnt, 3 veckor kvar...