fredag 29 juli 2011

Nuuu fattar jag...

...vad alla gamla BMW-uvar menar! :)

T.ex. som citaten nedan:
  • "I BMW är föraren ingen belastning, snarare en integrerad beståndsdel!"
  • "BMW har stjärnan under huven"
  • "Upplev körglädjen i BMW"
  • "BMW följer inte utvecklingen BMW leder den"
  • "BMW. Sexcylindrig körglädje"
  • "BMW. Ajamisen iloa", (finska för "BMW. Körglädje"...typ)
  • "Även Mercedes kan leverera körglädje" (Följ länken...)
...unt so weiter, unt so weiter...

Har nyligen kommit hem ifrån en 250 mil lång bilresa med min gamla e30, 325ix ifrån 1989 och kan inte annat än jubla åt den gamla kärran. Vilken fantastisk bil! Det finns egentligen inget speciellt med den; inga speciella stolar. Dämparna och fjädrarna borde bytas. Bromsarna är egentligen underdimensionerade (eller kanske bara dåliga). Det är ingen ny bil eller ens en gammal lyxbil...men vilken komfort! Vilken känsla!!! Den ligger fint på vägen. 170-hästaren under huven tillåter s.k. "säkra omkörningar" utan att knorra. Stolarna, standardstolarna alltså, ger inte tillstymmelse till ryggont...inte ens om man som jag har lite dassig rygg. Växlarna e tighta. Ratten är skön att hålla i. Och rovan...ujuj...jag hade inte igång radion EN ENDA MINUT under hela resan och det beror inte bara på att radio bara spelar skräp, utan för att det är så ljuvligt att lyssna på sexans spinn. Ujujuj...man blir ju romantisk. 0,85 tog den i snitt. Det får anses vara helt ok för en spis som gått 24000 mil. Fyrhjulsdrift e det ju dessutom. Nästa bil blir också en BMW...och nästa...och nästa. Känns som att det är kört även för mig nu! :)
(Fast det hindrar ju inte att jag även har Porschar och jänkare samtidigt..hehe)
Vid tillfälle ska nog den här kärran få sig lite omtanke. Det är den värd. Nya bromsar. Nya fjädrar och dämpare. Rostlagning. Nytt avgassystem. Nya fälgar. Elhissar. Eltaklucka. Trim. Hmmm...nä nu skenar det iväg...

2 kommentarer:

NK sa...

Så ska det låta!
Fler Bmw bilar...
Väldigt bra förbruknings siffror.
Hade det varit en svensson bil eller något liknande hade de nog inte legat under litern ens.

Hoppas du får fart på den orange snart så du kan ut och susa med den. :D

Mvh NK

Kribbe sa...

Ja precis! Nästa bil blir nog en 5-serie. Det var egentligen en sådan jag var ute efter när den här dök upp på blocket.
Den orange bilen bli nog klar i år, men det lär inte bli så mycket körande ändå. Sommaren e ju snart över och jag har en del småfix kvar. Men, men...vi får se! :)