måndag 6 juni 2011

Dag 270 - It's alive!!!

Först hade vi (hade lite hjälp av en polare) lite problem med att få fram en schysst gnista på stiften men det visade sig att jag troligen fått fel stift...nämligen sådana med inbyggt motstånd. Det verkar inte min bil gilla. Slängde i ett par reguljära BP6HS ifrån en Våffla och bättre blev det!
Körde sedan igång elbränslepumpen och fick tryck i slangarna. Lite tveksam på om jag skulle bli tvungen att lufta Kugelfischern innan men jag drog en rövare. När jag först drog på startmotorn så bubblade det lite i rören och sen..................startade hon minsann! Wohoo! Nästan på en gång dessutom. Det dumma var att jag hade glömt dra fast spridarrören på själva spridarna så det sipprade ut en del där...MEN...det braiga var ju att luften troligen kom ut där också!
Hon startar perfekt men jag har lite att göra med inställningarna. Hon går lite fett tändningen måste justeras bättre...

Fatta vilket framsteg!!! Hon lever!!! Detta är alltså första gången på cirka 23 år som bilen är igång!!  Jag har haft lite mardrömmar om huruvida pumpen skulle funka efter att jag rivit den, tvättat den, planslipat sugventiler osv. men nu kan jag sova gott igen! Woooohoooooooooo!!!!!!!


Det låter som en V8 med det är bara lite fetbludder...när jag lämnade bilen så gick den avsevärt bättre än i klippet!

4 kommentarer:

Holstcollection sa...

Snyggt jobbat Kribbe!! Kan man vänta sig ett besök på garageuppfarten snart??

Kribbe sa...

Jadu...det är ju en del kvar även om det kanske inte verkar så. Men så snart den är besiktigad och körklar så kommer jag förbi! :)

Har förresten också en E30 nu! ;)

Holstcollection sa...

Det låter bra det! Jag vet att det är miljoner småpill kvar, samtidigt är ju det allra väsentligaste klart. E30!! Grattis!! Modell/år??
Har du lämnat Fejjan, jag hittar dig inte?

Kribbe sa...

1989 325ix...2dr kupé...
Jo jag lämnade fejan...