söndag 17 april 2011

Dag 252 - Avgassystem

Originalplanen var att svetsa ihop ett schysst rostfritt avgassystem, men det finns inte tid till det nu samt att det kostar ju minst en miljard eller mer. Det fick bli ett hederligt Simons istället.I kartongen...Monterat och klart. Istället för att använda de medföljande klamrarna som bygger på att man ska skjuta in ett rör i ett annat, dra fast med klammer och sedan låta det rosta fast så man aldrig mer får lös skiten så valde jag att kapa flänsen på två av rören och slänga in två avgasrörsskarvar ifrån Biltema istället. Jo jag vet att jag brukar tala illa om Biltema, men en del grejor funkar faktiskt därifrån. Nu kommer systemet att gå att plocka ner i framtiden. Lite synd att slutröret ser så billigt ut, men det ska jag ändra på längre fram. Det duger så länge!Även bränslepump och expansionskärl fick sin plats idag...samt kardanaxeln. Det blev en del gjort trots allt! :)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej!
Jag håller också på med att renovera en 2002 tii. I mitt fall en touring från -74.
Jag ser att du monterat en ny bränslepump och undrar vad du har för kablar till denna, samt var du köpt dessa. Min bränslepump har nämligen gett upp och nu har jag beställt en ny, som ser ut exakt som din.

Tack för en bra blogg och lycka till med fortsättningen!

Kribbe sa...

Tjenare!

Kablarna är standardkablar som jag bara klämt på ringkabelskor på. En 5-millimeters och en 4-millimeters. Lycka till även med ditt projekt!