måndag 12 februari 2007

Projekt: -rädda ett stycke bilhistoria!

Äntligen... Efter sju års idogt (nåja) letande efter ett garage för ett bilprojekt så har det löst sig. Fick plats i en gammal bilverkstad i partille, så nu var det bara att leta objekt...

Annonserade länge på blocket efter antingen en Alfa Romeo GTJ eller en BMW 2002... Porsche fanns också med i tanken, men efter att ha gjort en totalrenovering av en 911 tidigare så vet jag att det absolut inte är gratis... trist.

Man har ju läst om "ladufynd" och tänkt att det är klart orättvist att man själv aldrig stöter på nåt sånt... så en dag ringer det en snubbe och säger sig ha en -72 BMW 2002 Tii som stått i en ladugård typ tio år... och den var dessutom inkafärgad (orange, för den som inte vet... men det vet väl alla!?). Whooooaaaa!!!! Ladufyndet var ett faktum!!!

Tror aldrig jag pressat min stackars Pajero så hårt på vägen till hisingen för att beskåda skönheten...

Väl framme vid den gamla ladan höll undertecknad på att klösa sig genom dörren för att få en glimt av 02:an... ägaren tog ju en sån fruktansvärd tid på sig att få upp dörreländet!
Hann tänka mycket på hur skicket skulle vara... ställde in mig på att det nog kunde finnas en del rost i skärmkanter, front, bagageutrymme och så, men det var det ju nästan från fabrik på bilar av den här årgången p.g.a. ökade miljökrav som ledde till skitdålig vattenbaserad lack m.m.

*Gneeeeeeerk*.... den gistna dörren går upp, och man kan med lite vilja skönja en skönt sjuttiotalsorange 02:a längst in... har tyvärr inte någon ficklampa med mig, och något ljus finns ju förstås inte...

Kommer fram till objektet och håller snudd på att kräkas av det kopiöst kassa skicket på bilen. Vi snackar ROST! (Senare uttalade sig en polare: "-det är ju bara lite ytrost.......mellan rosthålen...."

....han har rätt.... se själva!3 kommentarer:

Anonym sa...

Har man inte jobb så skaffar man sig ! Men jag tror att du kommer att fixa västkustens finaste 202tii. // Hans

Unknown sa...

Det värsta är att det ser ut att vara mindre rost än på min bil :(

Kribbe sa...

Hehe...nåja...allt är fixbart...en liten tröst är ju att det finns hur mycket plåt som helst att tillgå "out there". Kämpa på!!